So Yes adaptive clothing

  Inspiratie & tips

  ---

  Kledingtips voor mensen met ALS

  ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een degeneratieve aandoening die de motorische zenuwcellen in de hersenstam en het ruggenmerg aantast. In deze blog geven we graag wat tips hoe je bestaande kleding kan aanpassen of waarop je moet letten bij het aankopen van nieuwe kleding.
  ---

  Hoe Virginie met Cerebral Palsy de lockdown beleeft.

  Een van onze rolmodellen is Virginie Houthave, 42 jaar en mama van 2 kinderen. In 1978 werd Virginie op 26 weken geboren. Tijdens de geboorte kreeg ze te weinig zuurstof waardoor ze Cerebral palsy (CP) heeft.
  ---

  Wheeler Peter Genyn over zijn leven als topatleet

  12 maart 2020. We spreken af bij wheeler Peter Genyn in het mooie Kalmthout. Het is niet de eerste keer dat we Peter ontmoeten, maar weten nu toch niet goed hoe ons te gedragen. Zoals de Corona voorschriften ons voordragen, mogen we hem niet begroeten met een kus of een handdruk. Het is toch nog wat wennen. Het eerste gespreksonderwerp is dan ook vanzelfsprekend.
  ---

  Een vlotte toilettransfer met tillift dankzij de VICTOR rolstoelbroek.

  We kregen vaak de vraag of wij kleding hebben die de toilettransfer met een tillift gemakkelijker doet verlopen. De VICTOR rolstoelbroek werd getest en goedgekeurd.
  ---

  De 6 beste hulpmiddelen om schoenen en kousen aan te trekken

  Als ergotherapeuten geven we jullie graag advies over enkele handige en innovatieve hulpmiddelen waarmee je in no-time je schoenen en kousen zelf kan aantrekken. Voor jullie uitgetest en goedgekeurd!!
  ---

  Ons leven voor en na een beroerte...

  Joost werd in 2017 getroffen door een beroerte. De gevolgen waren niet min. In deze pakkende getuigenis vertelt zijn echtgenoot Dieter over de vele angsten en moeilijkheden die ze hebben moeten doorstaan.
  ---

  Hoe ik gedeeltelijk mijn vrijheid terug kreeg na een complete dwarslaesie: Ingrid vertelt.

  Hallo, ik ben Ingrid, een levenslustige vrouw van 50 lentes jong. Na een rugoperatie om een tumor en een bloeding te verwijderen, werd ik de volgende dag wakker en had ik geen gevoel meer in de onderbuik en benen. Na de operatie ontstond er veel vochtophoping, die niet dadelijk wegtrok en op de zenuwen drukte. Hierdoor was er de eerste weken nog hoop op herstel. Maar vlug kwam toch het verdict van een complete dwarslaesie.
  ---

  Leven met Spina Bifida: het verhaal van Iris

  Ik ben Iris een jonge vrouw van 30 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kindjes (3 honden en 4 katten). Ik zelf heb spina bifida, in de volksmond ookwel open rug genoemd, mn man heeft een linker hemiplegie en autisme spectrum stoornis (ASS). wij hebben enkele jaren geleden besloten om onze kinderwens op te bergen. Dit omdat de kans op een kind met een beperking toch wel groot is.
  ---

  Hoe kies ik de juiste rolstoelbroek?

  Welke rolstoelbroek is het meest geschikt? De keuze hangt af van verschillende factoren. We bespreken hier de belangrijkste vragen die u zich moet stellen om een juiste keuze te kunnen maken.
  ---

  3 belangrijke regels voor het kiezen van kleding voor mensen met Multiple Sclerose.

  Multiple Sclerose is een ongeneeslijke, chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Bij de meerderheid van de mensen met Multiple Sclerose is de ernst van de symptomen afhankelijk van de temperatuur. Daarom kan het kiezen van de juiste kleding soelaas bieden op vele problemen.
  ---

  Studenten ergotherapie nemen de kledingstukken van So Yes onder de loep.

  In VIVES Hogeschool Brugge werd een Zorglab opgericht, een plaats waar studenten, hulpverleners, eindgebruikers en bedrijven elkaar ontmoeten en middels cocreatie oplossingen zoeken op vlak van wonen, communicatie, enz. Voor studenten verkleint de kloof hierdoor aanzienlijk tussen theorie en praktijk. Voor ons leek het zeer interessant om studenten ook eens te laten kennismaken met onze aangepaste kleding. Kunnen ze ...
  ---

  Leven met een beperking hoeft je leven niet te beperken!

  Met deze slogan begint Lien D'Haeseleer haar hemiplegieblog. Lien is een inspirerende jongedame met een hemiplegie en tevens model voor So Yes. Ze deelt er interessante tips en tricks om éénhandig zelfstandig te leven. Een echte aanrader voor wie éénhandig door het leven moet. We laten haar graag even aan het woord.
  ---

  Hoe verloopt de productie van kleding in het buitenland? Op bedrijfsbezoek naar Tunesië deel 2!

  Halte 2: de wasserij Onze mond viel letterlijk open van verbazing toen we de massa mensen daar aan het werk zagen, de oneindig veel verschillende technieken om jeans te verwerken, de hoeveelheid broeken die per dag afgewerkt worden, de grootte van de machines, ...
  ---

  Hoe verloopt de productie van kleding in het buitenland? Op bedrijfsbezoek naar Tunesië deel 1!

  We waren al ruime tijd zeer nieuwsgierig hoe het productieproces van onze broeken verliep in het buitenland. Als leken in de textielindustrie vonden we het een must om eens met onze eigen ogen te gaan kijken hoe alles verloopt. Waar worden onze kleren geproduceerd? In welke arbeidsomstandigheden werken ze daar? Welk machinepark hebben ze tot hun beschikking?
  ---

  Leven na een CVA... Het verhaal van Marc

  8 juli 2014..... wat een doodgewone, normale dag had moeten worden eindigde in een ontreddering. Ik had een slapeloze nacht achter de rug en was vroeg opgestaan met het idee dat een wandeling in de tuin wat soelaas zou brengen. Helaas niet. Toen ben ik maar weer terug naar bed gegaan om toch nog wat slaap te halen. Tot ik plots wakker werd en een eigenaardig gevoel in de rechterarm had. Het voelde net aan alsof deze geen deel meer uitmaakte van mijn lichaam. Snel genoeg wist ik wat er gaande was: ik had te maken met een CVA
  ---

  Kledingtips bij de ziekte van Parkinson.

  Bij de ziekte van Parkinson zijn er verschillende problemen met kleding. De meest voorkomende zijn evenwichtsproblemen, trillingen en beperkte vingerbewegingen. Het is vaak frustrerend om te ontdekken dat het niet mogelijk is om stil te blijven staan tijdens het aankleden of het hebben van problemen met het hanteren van knoppen of andere bevestigingsmiddelen.
  ---

  Co-creatie over wondzorg in To Walk Again Revalution Center.

  Op vrijdag 8 december werden we uitgenodigd om deel te nemen aan een co-creatie in het To Walk Again REVAlution center in Herentals. Verschillende ondernemers, zorginstellingen en patiënten werden samengebracht om...
  ---

  Mijn leven na een ongeval... Marc getuigt

  24 april 2016... zwaar verkeersongeval met zware gevolgen: een lelijk rugletsel met als gevolg verlamming van de onderste ledematen tot aan de tepellijn. Ook mijn linkerhand en drie vingers van de rechterhand waren verlamd. Mijn wereld stortte in, maar beetje per beetje krabbelde ik terug recht.
  ---

  Modeshow op het Spina Bifida Symposium

  Een half jaar geleden werd ons gevraagd of we wensten deel te nemen aan een modeshow voor en door mensen met Spina Bifida. Aanleiding was een symposium over Spina Bifida omwille van het 10 jarig bestaan van het Spina Bifida referentiecentrum van UZ Gent.
  ---

  Versterking op de fotoshoot van So Yes

  Tijdens de fotoshoot van de So Yes-wintercollectie kregen we versterking van een extra fotografe: Flore Verbeke. Flore is een jonge hobbyfotografe die, ondanks haar fysieke beperking, magnifieke foto’s maakt en bewerkt.
  ---

  De 10 meest handige hulpmiddelen bij het aan- en uitkleden

  Er bestaan ontzettend veel hulpmiddelen die het aan- en uitkleden (zouden moeten) vergemakkelijken bij mensen met een fysieke beperking. Vanuit onze expertise sommen wij graag voor jullie de meest nuttige hulpmiddelen op...
  ---

  Modeshow in dagcentrum Eindelijk te Buggenhout

  Dagcentrum Eindelijk is een dagcentrum voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel in Buggenhout. Ergotherapeute Maryke vroeg ons of we wensten deel te nemen aan een seizoenscafé om aangepaste kleding op een leuke manier voor te stellen. Een kans die we met beide handen grepen. Ze organiseerden een heuse modeshow met alles er op en eraan. Alles was tot in de puntjes voorbereid...
  ---

  Chillen op wheelchairity!

  Vandaag kregen we de kans om met een standje wat naambekendheid te verwerven op Wheelchairity, een inclusief muziekfestival waar de (valide) bezoeker wordt uitgenodigd om even stil te staan bij de moeilijkheden die mensen met een fysieke beperking dagelijks dienen te overwinnen. Ze doen dit door ‘de rolstoel’ op een aangename en actieve wijze een centrale plaats te geven op het festival. Zo wordt ...
  ---

  So Yes op REVA 2017

  Oktober 2016... een mailtje in onze mailbox van Freddy, coördinator van de REVAbeurs te Gent met de vraag of we interesse hadden in een stand op de REVAbeurs. ... Heel lang moesten we hier niet over nadenken. Als ergotherapeuten zijn we al meermaals naar de REVAbeurs getrokken om op de hoogte te blijven van alle vernieuwende producten en diensten. Het leek ons dan ook een must om een plaatsje te reserveren.
  ---

  Tips & Tricks bij het aan- en uitkleden voor mensen met een hemiplegie.

  Als ergotherapeuten in het revalidatiecentrum botsten we heel vaak op problemen tijdens het aan- of uitkleden bij mensen met een hemiplegie (halfzijdige verlamming). Hieronder enkele belangrijke tips om deze dagelijkse activiteit toch vlotter te laten verlopen. 1. Sommige mensen met een hemiplegie hebben problemen met de volgorde van alledaagse handelingen: apraxie. Zij weten niet meer hoe en in welke volgorde zij ...
  ---

  5 gouden tips om te sonderen

  Mensen die moeten sonderen kunnen nog steeds een actief leven leiden. Met enkele nuttige tips kom je al heel ver. 1. Drink voldoende water Een vaak voorkomende valkuil is dat mensen te weinig drinken omdat ze bang zijn om vaak te moeten sonderen. Te weinig drinken kan ...
  ---

  Interessante intervisie met thuisverpleging van het Wit-Gele Kruis

  We hebben alweer een boeiende week achter de rug met als hoogtepunt een intervisie met het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. We vroegen hen een tijdje geleden of we even konden samenzitten zodat we onze producten konden voorstellen, maar vooral om te weten tegen welke hindernissen zij aanlopen tijdens hun job als thuisverpleegkundige. Zij hebben een ...
  ---

  Onze eerste beurservaring in Artevelde Hogeschool

  We werden uitgenodigd om tijdens de studiedag 'Kronkels' van Artevelde Hogeschool op de inspiratiebeurs te staan met ons kledingmerk So Yes. Een aanbod dat we niet konden weigeren. Het deed ons al eens nadenken welke voorbereiding hieraan vooraf gaat en welk materiaal allemaal moet meegezeuld worden. Nicole mocht alvast ...
  ---

  De nieuwe collectie komt eraan...

  De nieuwe collectie is binnen en ziet er veelbelovend uit. Enkele nieuwe kleurtjes voor de ZITA, ZOË, MILA en MO broek worden binnenkort gelanceerd, maar ook onze veelbelovende jassen met magnetische rits.